Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥΠολύμορφη εκδήλωση- διαμαρτυρία της Ένωσης Γονέων Κορυδαλλού 
με τη στήριξη του Δήμου

Με μια πολύμορφη πολιτιστική και αθλητική δράση την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Κορυδαλλού και οι μαθητές των σχολείων της πόλης εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την συνεχιζόμενη παρουσία των φυλακών στην πόλη.
«Αφού μας κάνουν τη ζωή ποδήλατο, κάνουμε ποδηλατοδρομία!» είναι το σύνθημα της δράσης που περιλαμβάνει ποδηλατοδρομία γύρω από τις φυλακές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.
Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί (Γρ. Λαμπράκη απέναντι από το Δημαρχείο), ενώ η εκκίνηση της ποδηλατοδρομίας θα γίνει στις 11 π.μ. Οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Γρηγορίου Λαμπράκη,
Άγγελου Σικελιανού, Αριστάρχου, Σολωμού, οδός χωρίς όνομα μεταξύ 3ου Λυκείου και κλειστού γυμναστηρίου, Πλαταιών, Γρηγορίου Λαμπράκη , Σολωμού και κατάληξη στην είσοδο των φυλακών.
Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στα σχολεία που βρίσκονται δίπλα στις φυλακές:
Συναυλία από μαθητές του 3ου Λυκείου
Έκθεση φωτογραφίας «ΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ» από μαθητές λυκείων.
Εργαστήρι ζωγραφικής και φιλικός αγώνας σκάκι από τους μαθητές.
Αγώνας handball στον αύλειο χώρο του 3ου Λυκείου.
Έκδοση εφημερίδας τοίχου (συνεντεύξεις μαθητών πως βλέπουν την πόλη τους μέσα από τις φυλακές.
Η Ένωση απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία τους δίπλα στα σχολεία και στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης σημαίνει αβεβαιότητα, φόβος και ανασφάλεια εξαιτίας των αποδράσεων και της αστυνομοκρατίας.
--

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας - http//www.korydallos.gr - τηλ.:210 4990410, φαξ:210 4990450 Γρ. Λαμπράκη 231, 181 20 Κορυδαλλός