Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Κεκλεισμένων των Θυρών

Κεκλεισμένων των Θυρών - του Ζαν Πωλ Σαρτρ, από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κορυδαλλού, σε σκηνοθεσία Τάκη Λιατζιβίρη.
Όλα τα Σαββατοκύριακα του Απριλίου, στις 9.00 μμ, στην Σκηνή «Γκαράζ» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη & Καρυταίνης. Είσοδος Ελεύθερη.

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Η Υπόθεση: Τρεις άγνωστοι μεταξύ τους, δύο γυναίκες κι ένας άντρας, οδηγούνται σε ένα δωμάτιο, από έναν μυστηριώδη υπηρέτη. Δεν υπάρχουν καθρέφτες, δεν υπάρχουν παράθυρα, το φως δεν σβήνει ποτέ! και η πόρτα είναι κλειδωμένη! Η συνεύρεση τους δεν είναι τυχαία, οι σχέσεις τους μοιραίες, ο καθένας τους έχει ένα ρόλο… μέχρι να αντιληφθούν την αλήθεια.

Η Διανομή:
Θαλαμηπόλος: Παναγιώτης Ντέλλης
Γκαρσίν: Γιάννης Βεσλεμές
Ινέζ: Γεωργία Σταμέλου
Εστέλλα: Δήμητρα Παπαδημητρίου

Οι Συντελεστές:
Μετάφραση: Μάριος Λαέρτης
Σκηνοθεσία: Τάκης Λιατζιβίρης
Μουσική Επιμέλεια: Κωστής Αλέξης
Σκηνικά, Κοστούμια: Δήμητρα Παπαδημητρίου
Κινησιολογία: Χρυσηίδα Λιατζιβίρη
Επεξεργασία ήχων: Γιάννης Βεσλεμές
Φωτογραφία: Ειρήνη Τσίχλη
Επιμέλεια προγράμματος, αφίσας: Γιάννης Βεσλεμές
Δραματολογική επιμέλεια: Μαρία Μπάκα

Ο Συγγραφέας:
Ο Ζαν-Πωλ Σαρτρ (Jean-Paul Sartre, 1905-1980), ήταν Γάλλος φιλόσοφος, λογοτέχνης, κριτικός και ο γνωστότερος εκπρόσωπος του υπαρξισμού. Θεωρούσε ότι οι διανοούμενοι πρέπει να παίζουν ενεργό ρόλο στην κοινωνία και ο ίδιος υπήρξε ένας στρατευμένος καλλιτέχνης στηρίζοντας τις επιλογές του με τη ζωή και το έργο του. Αποστρεφόταν τις επίσημες τελετές και τα αξιώματα και για αυτό το λόγο, το 1964, αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας. Έγραψε το κεκλεισμένων των θυρών το 1943. Σε αυτό το έργο είναι έκδηλη η υπευθυνότητα του καθενός για τις πράξεις του και για τις συνέπειές τους και αποδεικνύει εμπεριστατώμενα τις θέσεις του.

Μια δήλωση του ίδιου του Σαρτρ για το έργο:

«Αυτό που ήθελα να δηλώσω, είναι ότι πολλοί άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι σε μια σειρά από συνήθειες και έθιμα… αλλά δεν προσπαθούν καν να αλλάξουν …. Ήθελα να δείξω, μέσω του παραλόγου, την σημασία που έχει για μας η ελευθερία, η σημασία δηλαδή να αλλάζουμε τις πράξεις μας με το να πράττουμε διαφορετικά. Όποιος κι αν είναι ο κύκλος της Κολάσεως μέσα στον οποίο ζούμε, νομίζω ότι είμαστε ελεύθεροι να αποδράσουμε από αυτόν».


Σημειώνουμε ότι λόγω των περιορισμένων θέσεων, θα πρέπει να καλείτε για κρατήσεις, καθημερινά ως την Παρασκευή από 8.00 έως 14.00, στο 210 4963914.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το έργο δεν είναι για παιδιά.
--
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας - http//www.korydallos.gr - τηλ.:210 4990410, φαξ:210 4990450 Γρ. Λαμπράκη 231, 181 20 Κορυδαλλός