Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Πρόσκληση σε εκδήλωσηΥπό τη σκέπη των πλατανιών, σε ένα φυσικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς και μεγάλου φυσικού πλούτου, διοργανώνουμε το 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ που μιλά για το περιβάλλον και τον πολιτισμό στο φυσικό του χώρο, τη φύση.


Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με τη συνεργασία του Μορφωτικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Καλετζίου.


Το Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού έχει ως στόχο να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών. Επιπλέον, σκοπός μας είναι να δοθεί η δυνατότητα στα σχολεία να παρουσιάσουν το έργο τους σε συμμαθητές τους, αλλά και στο ευρύ κοινό.


Μέσα σε αυτή τη ζωντανή αίθουσα διδασκαλίας δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να:βγουν από το αστικό περιβάλλον και να έρθουν σε επαφή με τη φύση,
καλλιεργήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους,
παρουσιάσουν τα δικά τους περιβαλλοντικά έργα,
διασκεδάσουν μαθαίνοντας.


Παράλληλα, με το θέμα του περιβάλλοντος και την υλοποίηση του Φεστιβάλ σε μια καταπράσινη περιοχή επιθυμούμε να δημιουργήσουμε γέφυρες σύνδεσης του κοινού –μικρών και μεγάλων- με τη φύση, να ευαισθητοποιήσουμε σε θέματα προστασίας του και αλλά και να δημιουργήσουμε ενεργούς αυριανούς πολίτες με αειφόρο συνείδηση.


Και, αυτό ενισχύεται με την επιλογή της έδρας του Φεστιβάλ, και το ιδιαίτερο περιβαλλοντικό κάλλος, με τη Λίμνη του Μαραθώνα να αποτελεί έναν υδροβιότοπο ιδιαίτερου οικολογικού ενδιαφέροντος λόγω της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας, αλλά και της άμεσης σύνδεσης της ζωής μας με το νερό.


Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών και σχολικά τμήματα.


Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.biomatiko.gr ή στο 210-6898593.


Δηλώστε τη συμμετοχή σας και μέσω facebook, ακολουθώντας τη διεύθυνση https://www.facebook.com/xoratoukaliterou.gr?fref=ts .


Ιουστίνα Γούλα


Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων
Λ. Πεντέλης 138,


15234 Χαλάνδρι


τ: 210-6898593


φ: 210-6854204


e: igoula@biomatiko.gr

url: www.biomatiko.gr