Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

"Σημαντικές σχολικές ελλείψεις" - Ενημέρωση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ
11ου Δημ. Σχολείου Κορυδαλλού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το διάστημα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα, δεν ήταν αρκετό για να καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις που υπάρχουν στο σχολείο.
          Ευτυχώς, όλες οι θέσεις των δασκάλων των τάξεων είναι καλυμμένες αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν κενά σε πολλά μαθήματα.  Ο ρυθμός που έρχονται νέοι δάσκαλοι είναι πολύ αργός και ως ωρομίσθιοι είναι χρεωμένοι με λιγότερες ώρες διδασκαλίας απ’ όσες χρειάζονται για να καλύψουν το
πρόγραμμα του σχολείου.
Έτσι δεν έχουν καλυφθεί ακόμα οι ώρες Γυμναστικής, Αγγλικών (χρειάζεται και τρίτος δάσκαλος), Μουσικής (χρειάζεται και δεύτερος), λείπει δάσκαλος Θεατρικής Αγωγής και Δεύτερης Ξένης Γλώσσας για την Ε’ τάξη.
         Απαράδεκτο είναι ότι δεν έχουν έρθει δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής ώστε να καλυφθούν όλα τα παιδιά που δικαιούνται παράλληλη στήριξη.
Η επίσημη απάντηση που έχουμε πάρει είναι ότι «δεν υπάρχουν πιστώσεις ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις.»
         Το ολοήμερο λειτουργεί μόνο για τις μικρές τάξεις, μέχρι τις 3.15, με μια μόνο δασκάλα και κανένα δάσκαλο ειδικότητας.  Αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στα παιδιά και τους εργαζόμενους γονείς.
        Στο χώρο του Σχολείου όλες οι επισκευές και οι εργασίες που έχουμε ζητήσει από πέρσι είναι σε εκκρεμότητα.  Μετά από μεγάλη επιμονή καταφέραμε να κοστολογηθούν και να εγκριθούν από το Δήμο, κάποιες δαπάνες για επισκευές (πόρτες που έχουν χαλάσει, κλείστρα παραθύρων κ.α.)
         Αλλά και αυτές καθυστερούν πολύ γιατί δεν δίνονται χρήματα.
        Θέρμανση : Με την θέρμανση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες (πληρωμή λογαριασμού φυσικού αερίου, έλεγχος καυσαερίων) και θα ανοίξει όταν χρειαστεί.
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογός μας αγόρασε μπάλες για το μάθημα της (για παιχνίδι, βόλεϊ, χάντμπολ), γιατί υπήρχαν μόνο μπάλες μπάσκετ.
Για το μάθημα των Καλλιτεχνικών, αγοράσαμε βασικά υλικά, για να μη ζητηθούν από τον καθένα μας ξεχωριστά και για να μη λείψουν από κανένα παιδί.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να βοηθάει όπου χρειάζεται και μπορεί.
Πήραμε για μια ακόμη χρονιά το πρόγραμμα του Αθλητικού Οργανισμού “Παραδοσιακοί Χοροί”.  Λειτουργούμε δύο τμήματα χορού και χαιρόμαστε για την πραγματικά μεγάλη συμμετοχή των παιδιών.
Οποιοδήποτε άλλο δωρεάν πρόγραμμα προταθεί στα σχολεία θα το ζητήσουμε κι αυτό.
Προγραμματίσαμε μαζί με το Σύλλογο Διδασκόντων ομιλία – συζήτηση με θέμα: «Φαινόμενα Σχολικής Βίας και εκφοβισμού» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, (θα σας στείλουμε ξεχωριστή ενημέρωση)
Περιμένουμε προτάσεις από όλους σας για θέματα που μας απασχολούν και θα θέλατε να συζητήσουμε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Πρόεδρος     Γραμματέας
Σίμου Μαρία Βλαχογιάννη Ελένη